Texnologiya attestatsiya №8 Fevral 8, 2022Fevral 8, 2022 da chop etilgan InfoMaster tomonidan Texnologiya attestatsiya №8 ga fikr bildirilmagan. 0% 4 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 OMAD YOR BO'LSIN! Texnologiya fanidan attestatsiya savollari №8 Qizlar uchun! DIQQAT! Endi siz o'z bilmingizni sinab ko'rish bilan birga sertifikatga ham ega bo'lishingiz mumkin. Sertifikat olish uchun barcha ma'lumotlarni to'g'ri kiriting! e-mail manzilini to'g'ri kriting, barcha ma'lumotlar sizga yuboriladi. Testda 76% va undan yuqori natija oling va sertifikatni yuklab oling. 1 / 40 Organizmni kuch-quvvat bilan ta'minlovchi manba hisoblanadi va mushaklarimizning ishladhiga yordam beradi. Ularning xom sabzavotlardagisi taomning yaxshi hazm bòlishiga kòmak beradi....? A) Uglevodlar; B) Vitaminlar; C) Yoģlar; D) Mineral moddalar; 2 / 40 Arralar vazifasiga qarab qanday turlarga bulinadi A) Dast arralar, qirquvchi va tiluvchi arralar B) qirquvchi va tiluvchi arralar C) Dast arralar va yoy arralar D) Qirquvchi, tiluvchi, burilma- yoy arralar 3 / 40 Zagotovkalarga ishlov berishda keskich asboblarini o’rnatih va ularni zagotovkalarga nisbatan harakatlantirish uchun xizmat qiladigan tokarlik-vint qirqish stanogining qismi? A) support B) fartuk C) Tezliklar qutisi D) Surish mexanizmi 4 / 40 Qovurma mastavaga sabzi va kartoshkani qanday shaklda to’g’raladi? A) Tilik, tilik qilib B) Mayda shaklda C) Katta kubikcha qilib D) Kichik kubikcha qilib 5 / 40 Sho’rvaga tuz qachon solinadi? A) Kosalarga suzishdan oldin B) Sho’rva pishishidan 5 daqiqa oldin C) Pishishidan 10 daqiqa oldin D) Sabzavotlar pishib bo’lgach 6 / 40 Eng og’ir sabzining og’irligi qancha bo’lgan? A) 8. 61 kg B) 8. 67 kg C) 8. 56 kg D) 8. 72 kg 7 / 40 O’zbek taomlari asosan qaysi usulda tayyorlanadi? A) Qovirib. B) Qaynatib. C) Jazlanib, qaynatilub D) Qaynatib, dimlanib 8 / 40 Bu qaysi taom turi? A) Qovurma mastava B) Qovurma sho’rva C) Qaynatma sho’rva D) Parhiz taom turi 9 / 40 Siniq baxyaqator yuritib tikuvchi mashina qanday vazifani bajarish uchun ishlatiladi? A) Bo'lak ziylarini yo'rmalashda; B) Qoplama bezaklarni ulashda; C) Bo'laklarni biriktirishda; D) Tugma qadashda; 10 / 40 Kertmalarning uchi detallarning qirqilgan chiziqlarining uchlari, baxyaqator yo'liga necha sm yetmasligi kerak? A) 0.1 B) 10 C) 1.7 D) 0.5 11 / 40 Dazmollash usullari necha xil? A) 4 xil; B) 2 xil; C) 5 xil; D) 3 xil; 12 / 40 Materiallarning qiyin surilish sababini aniqlang? A) Reyka yoki tepkining yaxshi ishlamasligi; B) Ip yo'naltirgichning yomon xolatdaligi: C) Tepkibalandligining noto'g'ri o'rnatilganligi: D) Igna va moki harakatidagi moslik buzilganligi: 13 / 40 Qalin va yupqa gazlamalardan bichilgan detallarning qaysi tomonidan tikiladi? A) Yupqa gazlama tomonidan; B) Qalin gazlama tomonidan; C) Ixtiyoriy tomonidan; D) Farqi yo'q; 14 / 40 Toladan ip tayyorlovchining kasbi? A) Bo'yoqchi; B) Yugiruvchi; C) Gul bosuvchi; D) To'quvchi; 15 / 40 Kaspiy kasalliklar keltirib chiqaruvchi Texnik sabablarga nima kiradi? A) Ish vaqtidan tashqari ishlash; B) Tsexlarda shovqinning me'yoridan ortiq bo'lishi; C) Ishning og'irligi; D) Uskuna va mexanizmlarning nosozligi; 16 / 40 Kiyimlarda "ansambl" dab nimaga aytiladi? A) Raqs uchun mòljallangan kiyimlar; B) Teatrda kiyiladigan kiyimlar; C) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar; D) Yuqori did bilan joylashgan kiyimlar; 17 / 40 Kasb nima? A) Diplom yoki tegishli hujjatda kòrsatilganixtisoslik nomi; B) Unumli mehnat bilan shiģullanish; C) Jamiyat uchun foydali mehnat qilish; D) Maqsadli mehnat qilish; 18 / 40 Texnologiya tushunchasi nechanchi yillarda kirib kelgan? A) 30-yillarda: B) 60-yillarda; C) 40-yillarda: D) 50-yillarda; 19 / 40 Tòģri chetli jiyak, tòr chetidan necha sm bostirib tikiladi? A) 0.4 B) 0.3 C) 0.1 D) 0.2 20 / 40 Tikuv mashinasiga 1chi patent nechanchi asrda berilgan? A) 19 asrda B) 16 asrda C) 18 asrda D) 17 asrda 21 / 40 Ayollar uchun I rosti necha òlchamga teng? A) 152 sm; B) 160 sm; C) 155 sm; D) 145 sm; 22 / 40 "Fason" sòzi nimani bildiradi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyim; B) Kiyim modelining òziga xos xususiyati yiģindisi; C) Yuqori did bilan tikilgan kiyim; D) Kiyimning modaga mosligi; 23 / 40 Bolalar kiyimi necha guruhga bòlinadi? A) 3 B) 4 C) 2 D) 5 24 / 40 Manniy yormasidan tayyorlangan bòtqa necha daqiqada pishadi? A) 20 daqiqa B) 15 daqiqa C) 25 daqiqa D) 30 daqiqa 25 / 40 Yòrmalangan petliyalarning necha xili bor? A) 3 xili; B) 6 xili; C) 4 xili; D) 2 xili; 26 / 40 Kichik va katta maktab yoshidagi bolalar razmerlarini kòrsating. A) 36-38, 32-46; B) 32-42, 42-48; C) 34-40, 40- 46; D) 32-36, 38-42; 27 / 40 Boģcha yoshidaki bolalar razmerlari? A) 22-36; B) 30-36; C) 22-26; D) 28-30; 28 / 40 "Komplekt" deb nimaga aytiladi? A) Biror maqsadga mòljallangan kiyimlar yigindisi; B) Kastyum, jaket, yubkalar; C) Yuqori did bilan joylashgan kiyim; D) Yengil kiyimlar yiģindisi; 29 / 40 Yengil kiyimlarda xlyastik, pogon va belboģlar necha sm chok haqi bilan biriktirib tikiladi? A) 1 - 1,5; B) 6 - 8; C) 5-7; D) 7 – 1; 30 / 40 Hunar nina? A) Kishining biror foydali maqsadli faoliyati bilan shuģullanishi; B) Mahsulotlar tayyorlashda mutaxassislarning qatnashishi C) Kishining qòl mehnati bilan shuģullanishi; D) Kasblarning birortasining atalishi; 31 / 40 Qaysi choklar birlashtiruvchi choklarga kiradi? A) Bukma chok, maģiz chok, aģdarma chok; B) Bort chok, taxlamalar; C) Yòrma chok, qòyma chok, bostirma chok, ichki chok; D) Biriktirma, maģiz, bukma chok; 32 / 40 Kalka nima? A) Qora qaģoz B) Shaffof qaģoz; C) Katakli qaģoz: D) Oppoq qaģoz; 33 / 40 Alohida bichilgan qaytarma manjet qanday bòladi? A) Bitta yaxlit bichilgan; B) Ikki bòlakdan; C) Bir qavatli; D) Uch bòlakdan; 34 / 40 Erkaklar uchun 176 sm nechanchi rostga mansub? A) V rostga B) IV rostga C) III rostga D) II rostga 35 / 40 Bukish haqi qoldirmay tikiladigan yenglarning uchiga òngini ichkariga qaratib, adip qòyib.....? A) Ichki chok bilan tikiladi; B) Aģdarma chok bilan tikiladi; C) Qòyma chok bilan tikiladi; D) Tutashtirma chok bilan tikiladi; 36 / 40 Yasli yoshidagi bolalar razmerini kòrsating. A) 26-28; B) 22-26; C) 28-30; D) 22-30; 37 / 40 Ayollar uchun 170- òlchov nechanchi rostga mansub? A) III rostga B) II rostga C) IV rostga D) V rostga 38 / 40 Òsmirlar razmerlarini kòrsating. A) 40-46; B) 44-46; C) 44-48; D) 46-50; 39 / 40 Erkaklar uchun III rost necha òlchamga teng? A) 164 sm B) 170 sm C) 175 sm D) 160 sm 40 / 40 Odamning qon aylanishi, nafas olishi, ovqat hazm bòlishida qaysi bir texnik qòshimcha xisobga olinadi? A) Minimal qoshimcha; B) Maksimal qòshimcha; C) Qòshimcha; D) Texnik qòshimcha; 0% Testni qayta ishga tushiring Baholash mezoni - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 75 foizdan past ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin”; - 75 foiz va undan yuqori ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, oliy malaka toifasi (bosh o’qituvchi lavozimi) berilsin”; - 74 foizdan 65 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, birinchi malaka toifasi (yetakchi o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 65 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi)ga tushirilsin” - 64 foizdan 60 foizgacha ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tdi, ikkinchi malaka toifasi (katta o’qituvchi lavozimi) saqlansin”; - 60 foizdan kam ko’rsatgichga ega bo’lsa - “Attestatsiyadan o’tmadi, mutaxassis (oliy yoki o’rta maxsus, kasb-hunar ma'lumotli o’qituvchi) lavozimiga tushirilsin” Fikr-mulohaza yuboring Author: InfoMaster Texnologiya attestatsiya